دلیل بوی بد لیوان و ظروف چیست؟

بارها به هنگام استفاده از ظروف و لیوان متوجه بوی بد آن‌ها، در حالی که کاملاً آن را شست‌وشو داده‌اید، شده‌اید. پس در ابتدا باید دید منشأ بوی بد لیوان و ظروف از کجا است.

یکی از این علت‌ها ممکن است به رطوبت باقی‌مانده در ظروف و لیوان ارتباط داشته باشد. وقتی ظرفی نم‌دار داخل کابینت گذاشته می‌شود که محیطی تاریک و گرم دارد، فرصت مناسبی را برای رشد باکتری‌ها فراهم می‌کند. باکتری‌ها هم در این شرایط مناسب، روی ظروف و داخل آن رشد کرده و باعث ایجاد بوی بد می‌شوند.

از دلایل دیگر، ممکن است، مربوط به انواع شوینده‌های ظرف و لیوان باشد. امروزه در بازار، تنوع زیادی از شوینده‌ها وجود دارد که هرکدام دارای کیفیت‌های متفاوتی هستند. برخی از این شوینده‌ها کیفیت پایینی دارند و به هنگام شستن ظروف و لیوان‌ها با دست، آن‌ها را به حد کافی تمیز نمی‌کنند؛ پس اگر متوجه بوی بد ظروف و لیوان‌های شسته شده شدید، می‌توانید ماده شوینده خود را با انواع باکیفیت جایگزین کنید.

در نهایت، ابزارهایی از قبیل اسکاچ و اسفنج که با آن‌ها عمل شست‌وشو را انجام می‌دهید، باید مخصوص ظروف باشند و از آن‌ها برای شستن هیچ وسیله یا ماده دیگری استفاده نکنید؛ چراکه ممکن است این مواد دیگر دارای بوی نامطبوعی باشند و همان بو از طریق اسفنج به ظروفی که در آشپزخانه می‌شویید، انتقال یابد.
 

راهکارهای از بین بردن بوی بد لیوان

سرکه سفید برای برطرف کردن بوی بد لیوان شیشه ای

سرکه سفید برای رفع بوی بد لیوان شیشه ای هم تاثیر دارد. درون یک ظرف بزرگ یک لیوان سرکه سفید بریزید و ظرف را با آب گرم پر کنید. آنگاه لیوان های شیشه ای را درون آب گرم و سرکه سفید به مدت 30 دقیقه بگذارید. سپس لیوان های شیشه ای را به خوبی بشویید.

موقع استفاده از ماشین ظرفشویی هم دو فنجان سرکه سفید را در کف ماشین بریزید و بگذارید 1 یا 2 دقیقه داخل آن باقی بماند. آنگاه آب نیز به آن اضافه کنید تا مواد به مدت 20 تا 30 دقیقه با یکدیگر مخلوط شده و روی ظرف های شما بریزند و در ماشین ظرفشویی را ببندید و آن را روشن کنید.
 

قرار دادن لیوان در نورآفتاب

برای رفع بوی بد لیوان شیشه ای آنها را بعد از شستشو در هوای آزاد و زیر نور خورشید قرار دهید چون یکی از عوامل طبیعی از بردن بوی بد لیوان شیشه ای، نور خورشید می باشد.
 

پودر خردل

استفاده از پودر خردل برای خوشبو کردن ظروف خیلی استفاده می شود، به این صورت که یک قاشق چای‌خوری از این پودر را به همراه قدری آب گرم ترکیب کنید و آنگاه به داخل لیوان و یا ظروف مورد نظر بریزید و بعد از این کار باید ظرف ها را به خوبی بشویید.
 

گوجه فرنگی

برای رفع بوی بد لیوان شیشه ای می توانید از آب گوجه فرنگی استفاده کنید. قدری آب گوجه را گرفته و یک دستمال یا اسکاچ را به آب گوجه فرنگی آغشته کنید و روی لیوان شیشه ای بمالید و پس از حدود 15 دقیقه لیوان را تمیز بشویید.
 

جوش شیرین

شیوه دیگر برای رفع بوی بد لیوان شیشه ای، جوش شیرین می باشد. سینک را از آب گرم پر کنید و قدری جوش شیرین به آن بیفزایید، سپس لیوان های شیشه ای را درون ترکیب آب و جوش شیرین به مدت 30 قرار دهید، سپس لیوان ها را به خوبی بشویید.
 

استفاده از آب لیمو

بهترین شیوه برای رفع بوی بد لیوان شیشه ای استفاده از آب لیمو است. آب لیمو اسیدی است و قدری از آن باعث رفع بوی بد لیوان می شود. برای رفع بوی بد لیوان شیشه ای قدری آب لیمو را درون لیوان شیشه ای ریخته و آن را تکان دهید، آنگاه لیوان را به خوبی بشویید.
 

استفاده از وانیل

برای رفع بوی بد لیوان، داخل آن را از آب سرد پر کنید و پس از آن دو تا سه قطره عصاره وانیل به آن بیفزایید و بگذارید یک شب این عصاره داخل ظرف باقی بماند آنگاه محلول را خالی کنید و لیوان را بشویید.
 

استفاده از ذغال

زغال بوی بد را به خود جذب نموده و از بین می برد. بنابراین برای رفع بوی لیوان شیشه ای تکه ای ذغال را درون لیوان قرار دهید و بگذارید یک شب بماند و به خوبی بو را جذب کند، آنگاه لیوان را بشویید.
 

استفاده از قهوه

برای رفع بوی بد لیوان شیشه ای قدری پودر قهوه را داخل لیوان ریخته و در آن را ببندید و پس از یک یا دو روز در آن را باز کنید.
 

از بین بردن بوی بد دیگر ظروف

در آشپزخانه به جز ظروف و لیوان‌های شیشه‌ای، ظروفی از جنس مس، پلاستیک و فلز نیز وجود دارد. این ظروف هم امکان دارد که بعد از شستن، همچنان بوی بدی بدهند.

برای از بین بردن بوی بد ظروف فلزی، روش‌هایی که در قسمت‌های قبل گفته شده‌اند، راهکارهای بسیار مناسبی هستند. علاوه بر آن‌ها، می‌توانید از آب گوجه‌فرنگی هم استفاده کنید. برای این کار، مقداری آب گوجه‌فرنگی را گرفته و با کمک یک دستمال یا اسفنج، روی ظرف موردنظر و لیوان شیشه‌ای بکشید. حدود 15 دقیقه صبر کنید و سپس ظرف را کامل بشویید.

از دیگر روش‌هایی که برای از بین بردن بوی بد ظروف مسی و پلاستیکی و شیشه‌ای کارآمد هستند، استفاده از قهوه و چای کیسه‌ای است. برای انجام این کار، مقداری پودر قهوه را داخل ظرف بریزید و بعد از گذشت دو روز، ظرف موردنظر را بشویید.
 

منابع

https://homeplus.ir
https://www.namehnews.com
https://shadmag.com